Grad Novi Pazar pokrenuo akciju za pomoć Turskoj

0
74

Grad Novi Pazar pokrenuo je danas akciju prikupljanja novčanih sredstava koja će biti uplaćivana na žiro račun, a koja će onda biti prosleđena narodu Republike Turkiye, u područjima pogođenim razornim zemljotresom, javlja Anadolija.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, zadužen za međunarodnu saradnju, Tarik Rupić kazao je da je ovo bratski gest prema narodu i državi koja je mnogo učinila za stanovnike regije Sandžak.

„Kao ljudsku, moralnu i versku obavezu, doneli smo odluku da Grad Novi Pazar već danas pokrene akciju prikupljanja novčanih sredstava, koja će kasnije diplomatskim putevima biti usmerena za pomoć narodu Republike Turkiye. Mi se nadamo da će se Turkiye i ovog puta izboriti s iskušenjem samo kako to oni znaju, i kako su pokazali mnogo puta do sada. Mi ćemo uvek biti tu da pomognemo koliko možemo, da se bar na neki način odužimo za sve ono što Turkiye čini za nas. Pozivam sve građane Novog Pazara, one koji osećaju bol naše braće u Turkiye, da se odazovu i upute pomoć onoliko koliko su u mogućnosti“, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac uputio je u ime Grada i građana hatarnamu ambasadoru Republike Turkiye u Beogradu Hamiju Aksoyu.

Biševac je u hatarnami povodom stradanja građana Turkiye u razornom zemljotresu rekao da građani Novog Pazara dele tugu s bratskim narodom.

„Veoma me je potresla vest o katastrofalnom zemljotresu koji je zadesio jug Turkiye, a u kojem je stradao veliki broj ljudi. Građani Novog Pazara najiskrenije žale i dele tugu s porodicama stradalih i bratskim narodom Turkiye. Neka Allah podari rahmet stradalima“, naveo je Biševac u hatarnami.