GIMNAZIJI TRI DONACIJE OD TIKE

0
456

Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju – TIKA u 2018. godini investiraće u školsku opremu i infrastrukturu nekoliko školskih objekata, dogovoreno je na sastanku predstavnika Ministarstva prosvjete i pomenute Agencije.

Na sastanku u agenciji TIKA, kome su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu prosvjete Aleksandar Mitrović, sekretar Ministarstva prosvjete Omer Mehmedović, načelnik Službe za investicije i javne nabavke Ministarstva Filip Grujić i koordinator agencije TIKA Ahmet Altun, najavljene su tri vrijedne donacije za prvu polovinu ove godine.

Naime, TIKA će, uz sufinansiranje Ministarstva prosvjete, donirati novac za rekonstrukciju JU OŠ “29. novembar” Dinoša, Tuzi, zatim za rekonstrukciju fiskulturne sale JU Gimnaziija Tuzi, a doniraće i pametne table i računarsku opremu za JU Gimnazija “30. septembar”, Rožaje.

Nakon izrade glavnih projekata znaće se i visina ulaganja, a većina radova planiranih za ovu godinu izvodiće se tokom ljetnjeg raspusta.

U saradnji sa Ministarstvom prosvjete TIKA će razmotriti i infrastruktrurne potrebe još nekoliko školskih ustanova.

Da podsjetimo , početkom oktobra prošle godine, direktora Gimnazije“30.septembar“, gospodina Fejza Murića je primio koordinator turske Agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) u Podgorici, gospodin Ahmet Altun. U vrlo srdačnom i konstruktivnom razgovoru, direktor Gimnazije je upoznao gospodina Ahmeta Altuna sa rezultatima koje postižu učenici i profesori ove škole, kao i o uslovima u kojima se odvija obrazovno –vaspitni proces. Takođe, bilo je riječi i o planovima i viziji razvoja ove značajne obrazovno – vaspitne ustanove, sa posebnim osvrtom na opremanje kabineta savremenim nastavnim sredstvima. Gospodin Altun je izrazio spremnost TIKE da će i u narednom periodu pomagati realizaciju određenih projekata, koji se u prvom redu odnose na opremanje škole savremenim nastavnim sredstvima. Direktor Murić je izrazio zahvalnost za dosadašnja ulaganja TIKE u ovu školu.