Formiranje vlasti u Rožajama postala enigma

0
1113

Formiranje vlasti u svim opštinama gdje su 27. maja održani izbori biće završeno uskoro. Vlast će činiti koalicioni partneri sa državnog nivoa-Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka (DPS, SD i BS). Izvjesno je da će DPS i SD svuda zajedno biti dio koalicione vlasti, jer je DPS, uprkos apsolutnoj pobjedii ponudio dio vladajućeg kolača u Podgorici, pa će se Socijaldemokrate na isti način revanširati u Plavu.

Enigma za sada ostaje Rožaje, jer Bošnjačka stranka još nije DPS pozvala da zajedno formiraju vlast u tom gradu.

Politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević, kaže da je na Bošnjačkoj stranci da odluči da li će praviti koaliciju sa DPS-om. Ima i jasnu poruku kada je riječ o mogućem koalicionom djelovanju u ovom gradu.

“Niti se nudimo, niti bježimo od odgovornosti. Na Bošnjačkoj stranci je da odluči. To su naši koalicioni partneri. Vidjećemo kako će sve to biti realizovano”, istakao je Milošević.

Kako saznajemo unutar BS se uveliko vodi kampanja oko mogućeg rješenja za novog predsjednika Opštine. Predsjednik BS Rafet Husović je veoma zainteresovan za osvježenje opštinskog rukovodstva.