Fejsbuk počinje da naplaćuje članstvo u grupama

0
159

Popularna društvena mreža uvodi novost koja bi mogla da izazove buru među korisnicima i napuštanje Fejsbuka.

Fejsbuk je najavio početak pilot projekta koji za cilj ima naplaćivanje članstva u Fejsbuk grupama.

Kao razlog promjene svoje dosadašnje politike bazirane na besplatnoj usluzi navode želju da pruže podršku administratorima grupa koji svojim trudom i svakodnevnim angažmanom doprinose kvalitetu i raznolikosti društva, piše N1.

„Podstaknuti upitima pojedinih admina Fejsbuk grupa, odlučili smo da je došlo vrijeme da im pružimo podršku kako bi svoj kvalitetan rad mogli da nastave u finansijski sigurnijem okruženju“, stoji u zvaničnoj izjavi kompanije Fejsbuk.

Pilot projekat koji započinje u petak, biće implementiran na nekoliko Fejsbuk grupa čiji će korisnici dobiti obavještenje da za dalju participaciju u grupi moraju da plate članarinu.

Prema javno dostupnim informacijama, mjesečnu cijenu korišćenja svojih platformi će određivati sami administratori, a one će se kretati u rasponu od 4,99 do 29,99 američkih dolara. Pretplata će biti izvršena na jednostavan način – uplatom traženog iznosa putem Fejsbuk aplikacije na iOS i Android telefonima.

„Smatramo da će mjera koja je preduzeta da se administratorima omogući zarada za njihov angažman održavanja grupa na kraju doprinijeti i razvoju digitalne zajednice“, stoji u saopštenju.