Feđa Isović prešao svaku granicu, forsira islamofobiju

0
14

Feđa Isović je moralni odron, stoji u jednom od stotine negativnih komentara na novu sezonu serije “Lud Zbunjen Normalan”, on je najteži oblik islamofoba čija mržnja prelazi granice podnošljivosti.

Feđa Isović reditelj

Isović godinama kroz moralno dno tv seriju nazvanu Lud Zbunjen Normalan, vrijeđa vjerski, nacionalni i kulturni identitet Bošnjaka.

Isović Bošnjake predstavlja kroz likove sexualno opterećenih i napaćenih Fazlinovića, kroz lopovluke, primitivizam, alkoholizam i sve ostale anomalije.

U toj bizarnoj seriji Bošnjaci su predstavljeni kao ljudi sa psihičkim i fizičkim nedostacima, dok su pripadnici ostalih nacionalnosti ljekari,sudije, profesori,advokati. Senka i Spomenka su gospođe, a Šefika je kućna pomoćnica koju sexualni manijak Izet može da lupa po zadnjici kad poželi ili Zumra koja ne zna hodati po asfaltu.

Isoviću je sve to bilo malo pa se dohvatio i pokrivenih djevojaka. U novim scenama ove serije, Isović kroz rediteljsko- scenarističku igru šalje poruku otkrivanja (skidanje marame) pokrivenih djevojaka.