Ervin Ibrahimović budući lider BS-a

0
2

Nakon rane smrti lidera Bošnjačke stranke Rafeta Husovića na čelu te stranke ostalo je upražnjeno mjesto. Ovih dana u toku je procedura za predlaganje kandidata novog šefa stranke, a skoro svi opštinski odbori jednoglasni su u ocjeni da stranku treba da vodi Ervin Ibrahimović, poslanik BS u Skupštini Crne Gore.

“Ostalo je još par odbora stranke da održe sjednicu i utvrde njihov predlog za predjednika stranke i očekujemo da će to biti brzo završeno. Za sada, jedini kandidat je Ervin Ibrahimović”, saopštio je Standardu izvor iz vrha stranke.

Sagovornik je rekao da je Glavni odbor BS zakazan za 9. maj kada očekuju da se ozvaniči kandidatura Ibrahimovića.

“Na sjednici GO BS uscojićemo i kogresna dokumenta i tada ćemo saopštiti tačan datum Kogresa partije. Za sada ne znamo da li ćemo Kongres održati onlin ili fizički zbog situacije sa korona virusom i epidimiološkog rizika”, rekao je izvor iz vrha BS.

Ibrahimović je inače bio veoma blizak preminulom predjedniku Rafetu Husoviću. Bio je nosilac liste na parlamentarnim izborima 2016. i 2020. godine. Izborom Ibrahimovića Bošnjačka stranka neće ništa mijenjati u strateškim pravcima djelovanja, a jednoglasnost odbora u nominaciji kandidtata pokazuju da Ibrahimović uživa povjerenje svih djelova partije. Ova snažna podrška jednom kandidatu, takođe, pokazuje i to da je partija ostala stabilna nakon avgustvoskih izbora, kao i to da su ranije spekulacije o frakcijama unutar partije bile upravo to – neargumentovane spekulacije.

Piše: Samir Rastoder