Emin Husović osumnjičen za pokušaj ubistva

0
1655

Potpukovnik Emin Husović uhapšen je nakon pucnjave u prostorijama Ministarstva odbrane danas oko 11 sati.

Iz Višeg državnog tužilaštva je saopšteno da je Husović osumnjičen za pokušaj ubistva. Mediji prenose , da je do incidenta došlo oko unutrašnje svađe oko posla, zbog čega je Husović potegao oružje i u otimanju oko oružja zapucao.

Službenici Vojske koji su se zatekli na licu mjesta spriječili su dalji sukob.

„Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici obaviješten je danas od strane Uprave policije da je u Ministarstvu odbrane Crne Gore došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane E.H. na štetu A.LJ., te da je na lice mjesta od strane tužioca i ovlašćenih policijskih službenika izvršen uviđaj, kojom prilikom su izuzeti svi tragovi sa lica mjesta, koji će biti predmet vještačenja po naredbi ovog tužilaštva, a od strane tužioca dat je nalog policiji da se E.H. uhapsi zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju, koje će u zakonskom roku biti dovedeno u tužilaštvo radi saslušanja u svojstvu osumnjičenog“, navodi se u saopštenju Višeg državnog tužilaštva.

Kako je ranije saopšteno iz Ministarstva odbrane, u incidentu nije bilo povrijeđenih, niti je pričinjena materijalna šteta.

„Danas oko 11 sati, u službenim prostorijama Ministarstva odbrane došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane profesionalnog vojnog lica, potpukovnika E. H. Tom prilikom, nije bilo povrijeđenih, niti je pričinjena materijalna šteta. Sve okolnosti ovoga događaja utvrdiće nadležni državni organi“, stoji u saopštenju Ministarstva odbrane.

Iz Uprave policije nezvanično saopšteno da je Centru bezbjednosti Podgorica prijavljena upotreba vatrenog oružja u prostorijama Ministarstva. Policija je, kako su kazali, izašla na lice mjesta i obezbijedila ga do dolaska nadležnog tužioca koji je izvršio uviđaj.