Elvir Adrović na saslušanju u tužilaštvu

0
1181

U okviru istrage koju vodi Specijalno tužilaštvo, u noći između subote i nedjelje, kada je i otkriveno da su cigarete ukradene, saslušan je direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević. Njegovo saslušanje trajalo je do zore.

 U Specijalnom državnom tužilaštvu u toku su saslušanja osumnjičenih za nestanak kamiona punog cigareta, koje je država zaplijenila u Slobodnoj zoni Luke Bar i planirala da uništi u nikšićkoj fabrici “M construction”.

Zbog sumnje da je umiješan u krađu duvanskih proizvoda uhapšen je šef Komisije za uništavanje cigareta Uprave prihoda i carina Elvir Adrović, koji je večeras sproveden u tužilaštvo na saslušanje.

“Postoji sumnja da su službenici Uprave prihoda i carina u subotu, bez adekvatnih mjera obezbjeđenja predviđenih procedurama za uništenje i u saradnji sa drugim fizičkim i pravnim licima, preuzeli i izveli kamion pun cigareta predviđenih za uništenje. Njime se nijesu uputili ka konačnom odredištu – skladištu i fabrici “M construction” u Nikšiću, kao mjestu uništenja”, saopštio je ranije državni tužilac Vukas Radonjić, portparol Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Kamion sa cigaretama nađen je juče u okolini Podgorice.

U okviru istrage koju vodi Specijalno tužilaštvo, u noći između subote i nedjelje, kada je i otkriveno da su cigarete ukradene, saslušan je direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević. Njegovo saslušanje trajalo je do zore.

Milošević je Libertasu rekao da se ne smatra odgovornim za slučaj nestanka kamiona, ali da će o eventualnoj ostavci sa čelne pozicije u državnoj instituciji odlučiti nakon što tužilaštvo završi svoj posao.

“Ne osjećam odgovornost, ali tu je moralna obaveza”, kazao je Milošević Libertasu, koji je i danas tužiocima dostavljao na uvid dokumentaciju uprave kojom rukovodi.