Ekipa vatrogasaca spasilaca iz Crne Gore večeras kreće za Tursku

0
1364

Pripadnici Službi zaštite i spašavanja iz više crnogorskih gradova, večeras će krenuti za Tursku gdje će tamošnjim kolegama pružiti pomoć u evakuaciji stanovništva koje je ostalo zarobljeno u ruševinama nakon razornog zemljotresa koji je pogodio tu zemlju.

Ka Turskoj će se za sada uputiti članovi spasilačkih službi iz Podgorice, Nikšića i Kotora.

To su najavili čelni ljudi tih gradova.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, održao je sastanak sa atašeom za bezbjednost Ambasade Republike Turske, Serdar Doluom, nakon čega je dogovoreno da se najiskusnije spasilačke ekipe Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada, na čelu sa komandirom, pridruže kolegama u Turskoj.

Iz Glavnog grada su kazali da će službenici zaštite i spašavanja biti raspoređeni u skladu sa planom.

Vuković je ranije najavio da će 15 pripadnika Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada, na čelu sa komandirom Goranom Jankovićem večeras otputovati za Tursku, uz napomenu da će u misiji učestvovati i pripadnici službi zaštite iz Kotora i Nikšića.

To je potvrdio i predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

On je u telegramu saučešća povodom tragedije koja je zadesila Tursku, kazao da će pripadnici nikšićke Službe za zaštitu i spašavanje biti dio nacionalnog tima koji će biti upućen na ugroženo područje.

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić poručio je ranije danas da je Kotor „kao prijateljski, pobratimski grad spreman pružiti podršku građanima Gaziantepa“.

On je naglasio da će oni biti na raspolaganju za svaku drugu vrstu pomoći u okviru mogućnosti i kapaciteta.