Dženisa Mujević najbolja studentkinja Filološkog fakulteta

0
1086

Studentkinja Filološkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, na smjeru Crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti, Dženisa Mujević iz Rožaja, sa prosjekom 10.00 proglašena je za najbolju studentkinju svog fakulteta za tekuću studijsku godinu 2020/21.

O putu do postizanja cilja, zalaganjima, aktivnostima na fakultetu, motivaciji, planovima za budućnost u profesionalnom smislu i savjetima za buduće kolege razgovarali smo sa njom.

“Ova nagrada za mene predstavlja ličnu satisfakciju i velika je čast biti izabran za najboljeg studenta Filološkog fakulteta. Kao uvažavanje mog truda i rada ova nagrada je podstrek za buduće izazove i motivacija za dalji rad. Ovo je kruna dosadašnjeg školovanja i zaista mi ovo priznanje mnogo znači. Lijepo jeznati da neko prati rad i trud mladih i da na ovaj način potvrđuje da se svaki trud isplati”, rekla je Dženisa.

Kada je riječ o aktivnostima na fakultetu, ističe istraživanja o jeziku, dijalektološkim i akcenatskim osobinama koje su karakteristične za Crnu Goru. “Sva istraživanja vezana za jezik i književnost su mi mnogo pomogla u sticanju novih znanja i vještina, svaka aktivnost je sa sobom nosila pozitivno iskustvo”.

Ona kaže da sva odricanja u toku školovanja gleda kao investiciju u sebe.

“Odricanja su uvijek svedena na minimum, a zahvaljujući dobroj ogranizaciji vremena skoro i nije bilo potrebe za odricanjem. Dobra organizacija i strategija u radu svode sva odricanja na minimum, tako da nije teško uskladiti obaveze koje se tiču fakulteta kao i one koje su usmjerene na druge aktivnosti”, dodala je studentkinja.

U domenu profesionalnog usavršavanja, kaže ona, sebi je postavila cilj da po završetku osnovnih studija nastavi master studije, po mogućnosti u inostranstvu, a nakon toga da upiše i doktorske studije.

“Svima koje zanima filologija preporučila bih studije crnogorskog jezika, jer ovaj studijski program pruža mnogo mogućnosti. Svakako moram pomenuti i izvanredne profesore na našem studijskom programu koji pružaju mnogo znanja i razumijevanja. Najvažnije je da investiraju svoje vrijeme u ono što vole, da sebi postave ciljeve i posvete se tome. Kada imate postavljen cilj, motivacija se lako nađe”, poručuje Dženisa.