Dug televizije Rožaje preko 650.000 eura

0
759

Zaposleni u lokalnom javnom emiteru Radio- televizija Rožaje pismom su se obratili odborničkim klubovima u Skupštini opštine, od kojih su zatražili da pokrenu postupak izbora članova Savjeta te ustanove. U pismu, koje je potpisalo 22 od 25 zaposlenih, navodi se da su dva člana aktuelnog Savjeta RTR u konfliktu interesa što, kako navode, utiče na regularnost odluka tog tijela. Naime, predsjednik Savjeta RTR Ćamil Kujević ujedno je i član Izvršnog odbora BS-a. V.d. direktora RTR Lejla Fetahović podnijela je ostavku na funkciju prije desetak dana, ali još nije izabran novi vršilac dužnosti,iako su odgovorni bili dužni da to urade u roku od 48 časova. Zbog teške finansijske krize u koju je zapao lokalni javni emiter zaposleni su prije nekoliko dana održali jednočasovni štrajk upozorenja s kojeg su na adrese relevantnih institucija uputili zahtjeve. Prema riječima Rešada Kalača, predsjednika sindikata u RTR, odgovore na zahtjeve još nijesu dobili.

-Mi smo, zbog samovolje predsjednika Savjeta RTR Ćamila Kujevića, u potpunoj pravnoj i ekonomskoj blokadi. Predsjednik Savjeta nam je oduzeo pečate i potpisao rješenje bivšoj v.d. direktora kojim je vraćena na ranije radno mjesto, čime je firma ostala bez menadžmenta. Svakodnevno nam pristižu obaveze koje, i pored novca kojim raspolažemo, nismo u stanju da izvršimo upravo zbog ucjena koje sprovodi Kujević – kazao je Kalač, koji je optužio Kujevića i predsjednika opštine u ostavci Ejupa Nurkovića da izbjegavaju da donesu odluku o imenovanju vršioca dužnosti u RTR.

-Predsjednik opštine vodi kampanju kako bi postavio direktora koji će biti pod njegovim ingerencijama izbjegavajući da imenuje nekoga od zaposlenih u RTR, koji su sposobni da vode ovu ustanovu. Lično sam zainteresovan da budem v.d.ali to Nurkoviću ne odgovara iz ličnih interesa. Nurković nije zainteresovan ni za promjenu Savjeta RTR kako bi član ostala njegova snaha Nusreta Kalić koja, kao i ostali članovi savjeta, ima dobru apanažu – rekao je Kalač.

Prema nezvaničnim informacijama, dugovanja RTR-a u ovom trenutku premašuju 650.000 eura.

Predsjednik savjeta privođen

Ćamil Kujević je prije nekoliko dana zbog verbalnog napada na Fetahovićevu priveden u policijske prostorije, što je „Danu” potvrđeno u RTR.

Kujević je za „Dan” kazao da je, uz saglasnost predsjednika opštine Ejupa Nurkovića, oduzeo pečate lokalnom javnom emiteru, s obzirom na to da je Fetahovićeva podnijela neopozivu ostavku na mjesto v.d. direktora. On tvrdi i da nije u konfliktu interesa.

-Sve dok me Skupština koja me je i postavila na mjesto predsjednika Savjeta RTR ne razriješi ja ne mogu biti u konfliktu interesa, niti ja niti, drugi član savjeta – rekao je Kujević. On je kazao da je dao izjavu u policiji zbog, kako je rekao, navodnih prijetnji Fetahovićevoj, tvrdeći da nikome nije prijetio.

U Odborničkom klubu Socijaldemokrata potvrđuju da su dobili dopis od zaposlenih u RTR.

-Ono što se dešava u RTR je zabrinjavajuće ne samo za zaposlene već i za građane Rožaja.Mi ćemo se odgovorno ponijeti u vezi s njihovim problemima znajući da je u osnivanje televizije utrošeno oko 300.000 eura – kazao je Kalač.

Piše: Vera Ratković (DAN)