Draginja jedini kandidat za lidera SDP-a

0
227

Član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković jedini je kandidat za lidera te stranke.

Ona je za Dan kazala da sa pozicije predsjednika SDP želi da nastavi borbu za bolju Crnu Goru, društvo jednakih šansi, u kojem neće biti privilegovanih zbog partijske ili bilo koje druge veze, kao što je to slučaj danas.

“Kao što je bio slogan naše partije „Država svima”, jer samo tako svi zajedno, bez diskriminacije, bez predrasuda, sa više tolerancije, argumentovanog dijaloga i uz viši nivo političke kulture možemo mijenjati ovo stanje i Crnu Goru nabolje”, kazala je Vuksanović Stanković.

Ona je istakla da je SDP partija koja traje tri decenije i koja je ostvarila sve svoje strateške državne ciljeve – nezavisnu, građansku Crnu Goru, NATO članstvo i EU put.

“SDP je nakon toga napustila vlast jer Crna Gora nije jednako zemlja svih nas i iz EU nam govore o zarobljenoj državi jer postoje privilegovani pojedinci i interesne grupe i zato što sve više mladih napušta našu zemlju”, rekla je Vuksanović Stanković.

Ponosna je, kaže, što je kandidat za predsjednika partije koja je uvijek imala viziju i išla ispred svog vremena, svjesna i svih grešaka na tom putu.

“To SDP pokazuje i na ovaj način želeći da izvrši smjenu generacija, da otvori prostor za mlade i nove ljude koji će svi zajedno činiti tim za novu i bolju Crnu Goru, državu svih”, poručila je Vuksanović Stanković.

Ona je naglasila da borba za dostojanstven život svakog građanina Crne Gore mora biti prioritet svake političke partije i poručila da je spremna da, zajedno sa svojim timom, do kraja da budem posvećena tome.

SDP je u prethodnom periodu obavio široke konsultacije unutar partije, čiji je rezultat da partija ima jednog kandidata koji će imati podršku stranačkih organa.