DPS ROŽAJE: Ispraćamo rožajskog velikana Ibiša Kujevića

0
0

Poštovani rozajci danas smo ostali bez Ibiša Kujevića, poznatog jugoslovenskog i crnogorskog folkloriste, etnomuzikologa i pedagoga koji je u svom cjelokupnom stvaralačkom opusu istražio i dokumentovao kulturnu baštinu, duh i tradiciju bošnjačkog naroda u Crnoj Gori.
Rožaje, čvrsto stoji na svjetskog mapi kulture, zahvaljujući prvenstveno KUD “Vrelo Ibra” i njegovom koreografu Ibišu Kujeviću. Kao predstavnik bošnjačkog naroda podjednako je baštinio multietničku kulturu i običaje svih građana Rožaja i Crne Gore bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost I svaku drugu različitost.
Generacije i generacije rožajskih momaka i djevojaka su odrastale uz KUD “Vrelo Ibra” koji je u značajnoj mjeri uticalo na njihovo formiranje u zdrave i ostvarene ličnosti.
Poštovani sugrađani danas dostojanstveno ispraćamo rožajskog velikana Ibiša Kujevića uz obavezu da nastavimo rad na očuvanju nacionalnog identiteta svih Bošnjaka – Muslimana u Crnoj Gori.
Neka riječi Inna lillahi ve inna ilejhi radži’un (mi smo Allahovi i Njemu se vraćamo) budu riječi utjehe za njegovu porodicu i sve naše sugrađane.

Opštinski odbor DPS ROŽAJE