DPS: Multietnički i multivjerski sklad sačuvati od nasrtaja bilo kojeg nacionalizma

0
344
Rožaje- foto: Eldar Lakota
Rožaje/ Foto: Eldar Lakota

Sjednica OO DPS-a u proširenom sastavu, tokom koje je analiziran Izvještaj o radu u prethodnoj godini i aktuelna politička situacija u Crnoj Gori, održana je juče u Rožajama.

Takođe, članovi Opštinskog odbora su na sjednici upoznati sa dokumentima usvojenim na nedavno održanom VIII Kongresu partije.

„Analizirajući rad Opštinskog odbora u prethodnoj godini izraženo je zadovoljstvo jedinstvom DPS-a i uspješno sprovedenim aktivnostima u pripremi VIII kongresa. Potvrđeno je da je partijska infrastruktura funkcionisala u punom kapacitetu, a da su programski ciljevi naše partije zavrijedili pažnju većeg broja građana što su potvrdili potpisivanjem pristupnica za članstvo u Demokratskoj partiji socijalista“, navodi se u saopštenju.

Na sjednici je, dodaju oni, istaknuto da je Crna Gora demokratska država i da njeni zakoni obezbjeđuju poštovanje ljudskih prava i sloboda u svakom pogledu. Prema njihovim riječima, takvi zakoni su dobra osnova za razvoj modernog demokratskog društva što je prepoznato sa važnih evropskih adresa.

U tom kontekstu, ističe se u saopštenju, podržani su napori Vlade Crne Gore u nastojanjima očuvanja ustavno-pravnog poretka, mira i stabilnosti u državi.

Sa sjednice je poručeno da evropska i građanska Crna Gora nemaju alternativu, a da je Rožaje primjer multietničkog i multikonfesionalnog sklada i da se te vrijednosti moraju sačuvati od nasrtaja bilo kojeg nacionalizma.

„Na sjednici su pozdravljeni napori Vlade da kroz brojna infrastrukturna ulaganja u Rožajama stvori ekonomski i kulturni ambijent koji će omogućiti kvalitetan život i rad građanima ove opštine“, zaključuje se u saopštenju.