DPS: Građani su nam dali povjerenje da stabilizujemo državu

0
131

Demokratska partija socijalista se zahvaljuje svim aktivistima koji su vrijedno radili na terenu kao i glasačima koji su ukazali povjerenje koaliciji „Zajedno!“, i tako omogućili da ova partija i dalje, kako navode, bude najjači politički subjekt u parlamentu, zastupljen sa najvećim brojem poslanika, dok je u sedam opština osvojila ubjedljivo najveći broj glasova.

„I pored konstantnih pokušaja da se DPS marginalizuje na političkoj sceni Crne Gore, sa zadovoljstvom konstatujemo da građani ipak nijesu nasjeli na spinove i klevete koje je ova vlast lansirala, nastojeći da zloupotrebom institucija snize rejting naše stranke. Takođe, rezultati ovih izbora pokazali su koliko su bila nerealna i euforična očekivanja pojedinih partija, da će uspjeti da sakupe 2/3 podrške građana, i na osnovu toga mijenjaju Ustav i narušavaju građanski koncept države. Sada vidimo, da su daleko od svog cilja“, navode iz DPS-a.

Kako dodaju, rezultati održanih izbora, svjedoče da politika koalicije „Zajedno!“ koja u fokusu ima državne interese, a programske ciljeve usmjerava na konstantan razvoj, održivo poboljšanje kvaliteta života građana i izgradnju efikasnog državnog sistema, ima snažnu podršku u biračkom tijelu.

„Zato očekujemo u narednom periodu da politika u Crnoj Gori dobije ozbiljne aktere, koji će se odgovorno ponašati. Građani su nam ukazali povjerenje da bismo stabilizovali državu i pokrenuli je u pravcu razvoja, unaprjeđenja institucija i poboljšanju standarda. Svima koji ovaj posao shvataju odgovorno, ne trguju interesima građana i države, imaju partnera za razgovor u Demokratskoj partiji socijalista i strankama iz koalicije „Zajedno!“, zaključuje se u saopštenju DPS-a.