Đukanović tužio „Vijesti“ i Kneževića

0
220

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, podnio je tužbu protiv dnevnih novina Vijesti i biznismena Duška Kneževića.

Đukanović smatra da mu je tekstovima u Vijestima povrijeđen ugled i čast jer je Knežević tvrdio da posjeduje snimak koji ukazuje da je aktuelni predsjednik države primio od njega novac.

Na ime nematerijalne štete Đukanović traži 100.000 eura.

Vlasnik Atlas grupe je početkom godine, kada je najavljivao „politički zemljotres“ iznio mnoštvo spektakularnih optužbi na račun predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. Između ostalog kazao je da se kuća pored vile „Gorica“, vrijedna više miliona, gradi za Đukanovića, optužio ga je da je „postrojavao je biznismene koji su morali da mu daju novac“, kazao je da mu je on „lično davao novac u torbama“, plaćao 38.000 eura odmor u Dubaiju, osnivao of-šor firme za „pranje novca“ i šta sve ne.

Ispostavilo se međutim da iza Kneževićevih bombastičnih optužbi stoji veoma malo, ili nimalo, dokaza i da su one uglavnom recikliranje „afera“ o kojima su medii pisali još godinama unazad.

Lider DPS-a je odmah demantovao sve Kneževićeve navode.

„Ne postoji mogućnost da ima snimak. Ni Duško ni bilo ko nije došao u poziciju da razgovara samnom o dijeljenju profita, biznisu ili nekretinama„, saopštio je ranije Đukanović.