Đukanović se vakcinisao protiv koronavirusa

0
0

U pogoršanoj epidemiološkoj situaciji, suočeni s naglim porastom broja oboljelih, u susret novoj školskoj godini i jesenjoj sezoni uobičajenih respiratornih infekcija, najmanje što svako od nas može da uradi za sopstveno zdravlje i zdravlje svojih najbližih je da se vakciniše, poručio je danas predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

“Koristim priliku da još jednom zahvalim svim zdravstvenim radnicima, posebno onima koji su skoro dvije godine u prvom redu borbe s koronom, kao i zdravstvenim radnicima koji nose proces vakcinacije. I da još jednom podijelim svoja saosjećanja sa svima koji su izgubili svoje najmilije od Kovid-19”, napisao je Đukanović na Tviteru. 

Rješenja koja su dostupna su vrlo jasna, kazao je Đukanović, a na svima je da ih iskoristimo na najbolji mogući način.

“Vakcine su najbolji izum moderne medicine, u značajnoj mjeri su učinkovite u zaštiti ljudi, smanjuju i gotovo eliminišu rizik od teških formi infekcije i njenih komplikaciju uključujući i skoro potpunu eliminaciju rizika smrtnog ishoda nakon infekcije kod onih koji su vakcinisani, što najbolje potvrđuje njihov procenat među novooboljelima. Jedino se vakcinacijom i poštovanjem mjera #DistancaRukeMaska možemo najbezbolnije nositi sa pandemijom koronavirusa”, poručio je Đukanović. 

Vakcinisala se i supruga predsjednika Crne Gore. 

“Slijedeći preporuke ljekara, supruga i ja smo se vakcinisali u Podgorici protiv Kovid-19. Koristim priliku da još jednom zahvalim svim zdravstvenim radnicima, posebno onima koji su skoro dvije godine u prvom redu borbe s koronom, kao i zdravstvenim radnicima koji nose proces vakcinacije. I da još jednom podijelim svoja saosjećanja sa svima koji su izgubili svoje najmilije od Kovid-19”, zaključio je Đukanović.