Đukanović čestitao Dan opštine Rožaje

0
233

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović čestitao je rukovodstvu i građanima Dan opštine Rožaje, uz poruku kako je uvjeren da će taj grad valorizovati raspoložive resurse i pratiti ukupni razvoj Crne Gore.

 Predsjednik uvjeren da će Rožaje na mudar način valorizovati raspoložive resurse

Rožaje je, prema riječima Đukanovića, oduvijek krasilo pregalaštvo njegovih žitelja, koji su, kako je rekao, vjekovima čuvali multietnički i multikonfensionalni sklad, i koji su bili i ostali posvećeni ideji obnove crnogorske državnosti i izgradnji demokratskog društva.

„Upravo su to temelji naših zajedničkih uspjeha, članstva u NATO-u, napretka u pregovorima sa EU, jačanja međunarodnog renomea Crne Gore kao faktora stabilnosti Zapadnog Balkana, kao i snažnog ekonomskog rasta koji ima tendenciju da se nastavi i u vremenu pred nama“, rekao je Đukanović.

Uvjeren da će Rožaje na mudar način valorizovati raspoložive resurse i da će pratiti ukupan razvoj Crne Gore, Đukanović je u čestitki kazao da vjeruje da će kroz sve intenzivnije infrastrukturno povezivanje sa ostatkom zemlje i regionom biti stvoreni vidno bolji uslovi za život u opštini, kroz otvaranje novih radnih mjesta i podsticaj mladim ljudima da žive i stvaraju u svom gradu.