Đeka: podržaćemo Mila Đukanovića

0
351

Predsjednik Demokratske partije, ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka kazao je Pobjedi da će na predsjedničkim izborima podržati kandidata Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića.

„Što se mene lično tiče, a i partije na čijem sam čelu preferiram i podržaćemo Mila Đukanovića sa kojim smo imali veoma dobru saradnju u čitavom ovom periodu. Dakle, naglašavam, to je podrška Milu Đukanoviću lično – kao predsjedničkom kandidatu“, istakao je Đeka.

Upitan hoće li pozvati birače Demokratske partije na čijem je čelu da glasaju za Đukanovića, rekao nam je da njihovo članstvo i simpatizeri imaju zavidnu političku kulturu i da su uvijek znali da se ispravno odrede kada su u pitanju ovakve odluke.

Govoreći o tome jesu li vanredni izbori rješenje krize Đeka je ukazao da je kao član Vlade Dritana Abazovića siguran da je izvršna vlast ostvarila veoma dobre rezultate.

„Naša politika je bila usklažena sa evropskom, imali smo kristalno jasno određenje prema ruskoj agresiji na Ukrajinu, širom otvorili vrata izbjeglicama iz te države, odnosi sa susjedima su unaprijeđeni“, rekao je Đeka.

Smatra da je najveći iskorak ostvaren u ekonomiji i borbi protiv korupcije i kriminala.

„Za mene kao lidera nacionalne stranke i ministra za ljudska i manjinska prava je najznačajnije da je ova Vlada bila inkluzivna, evropska i evroatlantska. Oni koji su joj izglasali nepovjerenje u avgustu prošle godine sada možda shvataju da su pogriješili“, ocijenio je Đeka.

Pa ipak, dodao je, kao legalisti su uvijek govorili da su izbori najbolje rješenje.

„I za njih smo spremni kada god oni bili, vodeći svakako računa o tome da se oni raspišu u skladu sa Ustavom“, istakao je Đeka.