Dijaspora pozvala Bošnjačku stranku da napusti Vladu

0
740

Inicijator večerašnjeg skupa dijaspore u Bemaks areni u Podgorici, koji organizuje Savez asocijacija Crne Gore u Njemačkoj, Mersudin Redžović pozvao je Bošnjačku stranku da napusti Vladu.

“To je njihova moralna dužnost i obaveza”, poručio je Redžović.

“Kad smo se borili za nezavisnost nijesmo to radili jer nekoga mrzimo, već zato jer volimo svoju slobodu i da bi naša domovina po svemu ljepša od ostalih, bila članica EU. Ovu zemlju nikad nismo prestali da volimo, u nju nikad nijesmo prestali da dolazimo, u nju imamo plan i nadu da se vratimo”, istakao je Nedžad Nurković.

Kako je dodao, umjesto da se osjećaju kao svoji na svoje, oni se u poslednje dvije godine osjećaju kao da ih vlast posmatra kao teret.

“Nepotreban teret kojeg hoće da se oslobode. I oslobađaju se polako. Oduzimaju nam državljanstva. Hoće da nam uzmu prebivališta. Hoće da nam oduzmu sva prava koja imamo, osim da im šaljemo pare. To im izgleda jedino od nas ne smeta”, istakao je Nurković.

Sokolj Dacić pozdravio je sve koji su prešli hiljade kilometara kako bi došli na skup u Crnu Goru.

“Ja sam Albanac, i moj dom je upravo ovdje- mjesto gdje sada stojim. To mjesto je Crna Gora. Poručujemo svima koji pokušavaju staviti Crnu Goru u kandže varvarskih nacionalista da im neće uspjeti takva avantura”, istakao je on.

„Mi Albanci dajemo besu, a moja je da ću čuvati našu državu. Nećemo zaboraviti nikad da je spasila hiljade mojih sunarodnika krajem devedesetih. Stotinu huljada prognanih sa Kosova. Biće Crne Gore dok god teku njene rijeke Ibar, Lim, Tara… Da je vječna Crna Gora”, kazao je Dacić.