DF poziva na proteste,policija upozorila građane da se uzdrže

0
300

U 11 sati počeće rasprava u parlamentu o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovjesti. Demokratski front je, nakon sinoćnjeg sastanka sa patrijarhom Irinejom, potvrdio da dolazi na sjednicu, ali i pozvao narod da se okupi ispred Skupštine. Reagovala je i Uprava policija, saopštavajući da njima nikakav skup nije prijavljen, zbog čega neće dozvoliti okupljanje građana ispred Skupštine.

„Upravi policije nije podnijeta prijava za održavanje javnog okupljanja u Podgorici za 26. decembar 2019. pa pozivamo građane da se uzdrže od izlaska na medijski najavljena okupljanja kao i da poštuju pozitivne zakonske propise i odgovorno doprinosu očuvanju javnog reda i mira“, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija neće dozvoliti okupljanja u blizini štićenih objekata.

„Policija će postupiti shodno svojim zakonskim ovlašćenjima u cilju održavanja stabilnog javnog reda i mira, nesmetanog funkcionisanja državnih institucija i očuvanja lične, imovinske sigurnosti i bezbjednosti svih građana Crne Gore. Svako eventualno okupljanje mimo odredbi Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama biće sankcionisano, te će organizator snositi zakonom predviđene posljedice“, poručuju iz policije.

Kasno sinoć ispred Skupštine se okupilo 50-ak ljudi, na čelu sa liderom Prave Crne Gore Markom Milačićem. Policija ja ih je nakon ponoći udaljila sa tog mjesta i oni su nastavili protest ispred Hrama.

„Policija je blokirala centar. Čekamo vas ispred Hrama“, rekao je Milačić.