Iz BS tvrde da je Ibrahimović odbio da se raspravlja o Deklaraciji o pravima palestinskog naroda

0
958

U Bijelom Polju je u Ponedeljak održana sjednica Glavnog odbora Bošnjačke stranke, povodom 26. februara, Dana partije. 

 Na dnevnom redu je bilo pet tačaka – aktuelna politička situacija, razmatranje i usvajanje odluke o budžetu BS-a za ovu godinu, razmatranje inicijative za podnošenje Skupštini predloga rezolucije o genocidu u Šahovićima, izbori i imenovanja, te tačka “razno”.

Član Glavnog odbora Bošnjačke stranke Merdin Purišić predložio je na sjednici da se u dnevni red uvrsti “Deklaracija o pravima Palestinaca i traženju pravednog mira”.

Palestina

Purišić je to obrazložio činjenicom da se pred očima svjetske javnosti u Gazi dešava stravičan zločin nad palestinskim narodom, te da bi Deklaracija sadržala sljedeće stavove: Pravo na samoopredeljenje, potreba za dijalogom i mirnim rešenjem, humanitarna situacija, očuvanje kulturne baštine, međunarodna solidarnost, prava izbjeglica i odlučnost za mir i stabilnost.

Predsjednik BS Ervin Ibrahimović je nakon kraće rasprave o tom prijedlogu, prema riječima prisutnih članova GO, odbio da se Deklaracija uvrsti u dnevni red, te članovi Glavnog odbora uopšte nisu bili u mogućnosti da raspravljaju o tome.

Po tvrdnjama prisutnih Ibrahimović je dao obrazloženje da se u Crnoj Gori dešava “inflacija deklaracija i rezolucija” te da stranka i bošnjački narod nemaju interes od toga. Ibrahimović je naveo da nema ništa protiv da se na nekoj od  sjednica u narednom periodu taj prijedlog uvrsti.

U zvaničnom saopštenju BS se navodi da je Glavni odbor, konstatovao da je Bošnjačka stranka stabilan i respektabilan politički subjekt sa šest poslanika u Skupštini Crne Gore i sa širokim koalicionim kapacitetom te da je spremna da i u narednom periodu daje doprinos sveukupnok nepredovanju Crne Gore ka boljoj, prosperitetnijoj i evropskoj budućnosti.

“Bošnjačka stranka će, kada dođe vrijeme za važne političke odluke koje se odnose na eventualnu participaciju u izvršnoj vlasti, dobro razmotriti sve aspekte eventualnog učešća i donijeti ispravnu odluke, kao i prethodnih 18 godina.”