Cijene rominga od danas u pola jeftinije

0
272

Od danas je na snazi Sporazum o sniženju cijena rominga između država regiona. Ovim Sporazumom omogućiće se građanima da po znatno nižim cijenama plaćaju usluge rominga i da uobičajenom potrošnjom isključe svaku mogućnost prekomjernog računa.

Crnogorski Telekom je obavijestio svoje korisnike da će se od 1. jula do 31. decembra ove godine primjenjivati  snižene regulisane cijene roming usluga u zemljama regiona- Srbija, BiH, Albanija, Sjeverna Makedonija i Kosovo.

Cijene su sljedeće: odlazni pozivi ka mrežama u Crnoj Gori 0,0946 EUR/min; SMS 0,0298 EUR/SMS; data 0,0312 EUR/MB i dolazni pozivi 0,0484 EUR/min.

Sporazum o sniženju cijena rominga između država regiona potpisali su u aprilu u Beogradu resorni ministri Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Albanije i Kosova.

Prema nekim kalkulacijama, cijene govornih odlaznih poziva će biti snižene u prosjeku 50 odsto u odnosu na ono što je to danas u ovim zemljama. Cijene SMS će biti snižene negdje između 40 i 50 odsto, dok se najveće smanjenje odnosi na cijene korišćenja interneta i ono će iznositi blizu 90 odsto u odnosu na trenutne cijene.

Sporazum podrazumijeva postepeno snižavanje cijena usluga rominga od danas i potpuno ukidanje od 2021. godine.