CDM: Nakon najavljene smjene Leposavića premijer i Joanikije u četiri oka?

0
1

Premijer Zdravko Krivokapić se prema tvrdnjama više dobro obaviještenih izvora CdM-a danas sastao u zgradi Vlade sa administratorom Mitropolije crnogorsko primorske i episkopom budimljansko nikšićkim Joanikijem. CdM je poslao pitanja kabinetu Krivokapića da potvrdi ili demantuje ovu informaciju, kao i šta je bila tema razgovora.

“Joanikije je od 14 do 14.40 časova bio u kabinetu premijera. Dovezen je iz garaže posebnim liftom koji samo premijer koristi, a tako se i vratio u garažu”, tvrde izvori CdM-a.

Premijer je juče saopštio crnogorskoj javnosti da je pokrenuo proceduru za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog njegovog stava o Srebrenici. Zahtjev za razrješenje Leposavića danas je stigao u skupštinsku proceduru.

Leposavić je čovjek blizak Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Prošle godine je bio u ekspertskom timu SPC, kada su tadašnja Vlada i SPC pregovarali o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti. Do dogovora nije došlo. Stupanjem na funkciju ministra Leposavić je izvojevao da se u što kraćem roku obave izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti koje odgovaraju SPC.