Ćatović: Poštovanje našim ljekarima

0
7

Imajući u vidu složenu epidemiološku situaciju, kao i činjenicu da je u opštini Rožaje proglašena epidemija zbog konstantnog porasta aktivnih slučajeva infekcije koronavirusa, veoma je važno da svi zajedno u potpunosti poštujemo mjere koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti kako bi se svi građani zaštitili od daljeg širenja i teških posljedica izazvanih virusom.

S tim u vezi, apelujem na sve građane, posebno mlade, da zajedno ozbiljno shvatimo novonastalu situaciju i da maksimalno izbjegavamo nepotrebne izlaske, druženja i šetnju kako bismo u što kraćem vremenskom period izašli iz ove situacije i vratili se redovnim aktivnostima. Konačan uspjeh u smanjenju širenja infekcije zavisi prije svega od toga u kolikoj mjeri je svaki pojedinac spreman da poštuje propisana upustva i naredbe.

Koristim priliku da posebno poštovanje ukažem našim ljekarima u Domu zdravlja kao i svim zdravstvenim radnicima koji su na prvoj liniji fronta i najviše rizikuju svoje živote i živote svojih najmilijih kako bi bili na usluzi nama. Nažalost i među njima ima oboljelih, pa njima i svim građanima koji su oboljeli i nalaze se na bolničkom ili kućnom liječenju želim brz I uspješan oporavak.

Samo odgovornim odnosom svakog pojedinca i poštovanjem svih propisanih mjera NKT-a a naročito prilikom izlaska nošenjem zaštitnih maski i održavanjem socijalne distance, možemo zaštiti sebe i svoje najbliže.
Ovo je prilika da se ujedinimo, bez obzira na razlike i da ne dopustimo dalje širenje infekcije i zajedno pobijedimo ovaj virus.