Brčvak i Mijač osnovali humanitarnu fondaciju

0
288

Poznati humanista Hajriz Brčvak iz Njemačke i Veselin Mijač iz Švedske osnovali su danas u Njujorku humanitarnu fondaciju “Dijaspora Crnoj Gori”.

Kako je saopšteno iz Uprave dijaspore, cilj osnivanja fondacije jeste ozbiljniji pristup u prikupljanju i transparentnom usmjeravanju donacija ka ljudima u Crnoj Gori kojima je pomoć najpotrebnija.

“Početni fond za rad Fondacije obezbijediće njeni osnivači, a u pojedinačne akcije koje budu realizovane uključivaće sve ljude koji žele i mogu da pomognu”, navode u Upravi.

Osnivači Fondacije Brčvak i Mijač su, nakon potpisivanja osnivačkih akata u prostorijama Generalnog konzulata Crne Gore u Njujorku, izjavili da su i do sada pomagali i donirali, ali da im je drago što su se preko Uprave za dijasporu međusobno povezali da zajedničkim snagama pokušaju da ujedine sve one dobre ljude, ljude velikog srca iz dijaspore koji mogu i žele pomoći i da transparentno u zajedništvu ostvare ono što kao pojedinci ne bi uspjeli.

Potpisivanju osnivačkih akata su, osim osnivača, prisustvovali i direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović, direktor Uprave za javne radove Rešad Nuhodžić, predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, konzul Crne Gore u Njujorku Amer Cikotić, direktor MIP-e Miloš Jovanović i pomoćnica direktora Uprave za dijasporu Elvira Bekteši.