Bošnjačka stranka odbila da potpiše krivičnu prijavu protiv Mandića

0
383

Danas je tužilaštvu podnijeta krivična krivična prijava protiv predsjednika Skupštine Andrije Mandića zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djela zloupotreba službenog položaja, time što je u svom kabinetu, istakao zastavu druge države.

Prijavu su potpisali poslaniciDPS, SD, HGI i DUA.

Bošnjačka stranka je, prema riječima Andrije Nikolića, odbila da potpiše kriivčnu prijavu.

-Ponudili smo im da potpišu prijavu, ali su nas sinoć obavijestili da to neće učini. Zašto, pitajte njih – rekao je Nikolić.

Crna Gora je, prema njegovim riječima, ustavom definisana kao građanska država, a ne država jednog naroda.

– To znači da bi Mandić imao obavezu da se ponaša u skladu sa tim da poštuje ustav zakone i da bude predsjednik predstavnih svih građana, a ne samo Srba – rekao je Nikolić.

Cilj takve akcije je, kako je rekao, da Mandić promijeni karakter Crne Gore, što, kako je rekao, proizvodi podjele u Crnoj Gori. 

-On želi Crnu Goru sa izmjenjenim karakterom, da je uvede u srpski svet, zagovarajući novi koncept, objedinjena svih Srba, koji će slijediti odluke zvaničnog Beograda – naveo je Nikolić.

On je rekao da predsjednik Opštine PljevljaDario Vraneš radi što i njegov šef – Andrija Mandić.

-Očekujemo da u postupanju Mandića postoji dovoljno osnova i sumnje ne samo da politički bude sankcionisan. Kada imate ovakvu devijaciju u društvu, onda je to posao jedino za pravosudne institucije i očekujemo reakciju SDT – naglasio je Nikolić.

Poslanik SD-a Branislav Nenezićje kazao da dio vladajuće većine na čelu sa Pokretom Evropa sad, Albanskim forumom i Demokratama treba da kažu da li podržavaju kršenje Ustava da se u Skupštini ističe zastava neke druge države.

– Neka pokažu karakter i odgovore na ovo pitanje. Ne može se zarad političkog šićarenja i fotelja igrati sa ugledom države. Države koju su, nažalost, dobili čast da predstavljaju. Svako u Crnoj Gori treba da ima pravo da živi slobodno. Ne morate Crnu Goru voljeti ali je morate i poštovati. Nadam se da će tako smatrati i tužilastvo – kazao je Nenezić.