Bošnjačka stranka deklasirala građanske partije u Rožajama. U Bijelom Polju ostvaren dobar rezultat

0
684

Istorijski rezultat Bošnjačke stranke u Rožajama, gdje je BS osvojila apsolutnu vlast sa 22 mandata, pokazatelj je da je Bošnjačka stranka jedini autentični predstavnik bošnjačkog naroda u Crnoj Gori i istinski zastupnik prava bošnjačkog naroda.Iz Bošnjačke stranke su istakli da su istorijsku pobjedu posvetili Rafetu Husoviću osnivaču i prvom predsjedniku BS-a.

“BS će nastaviti da vodi ispravnu politiku kao i do sada. Hvala građanima na ogromnoj podršci koju su nam pružili. Naš fenomenalan rezultat u Rožajama pokazuje da Bošnjaci nedvosmisleno biraju Bošnjačku stranku kao svog političkog reprezenta i to je nešto što je dobro za sve buduće političke procese. Izuzetno smo zadovoljni rezultatom u Bijelom Polju, gdje smo osvojili pet mandata, što je pokazatelj rasta podrške našoj partiji i u tom gradu. Nema vlasti u Bijelom Polju bez BS, mi smo pobjednici današnjih izbora. Poručili su iz BS-a

Moramo istaći da smo zadovoljni rezultatom u Plavu, gdje smo osvojili sedam mandata i pokazali da imamo najstabilnije biračko tijelo. Ljudi sve više daju povjerenje Bošnjačkoj stranci i taj trend više niko neće moći da zaustavi.

Bošnjačka stranka je i u Baru napravila bolji rezultat u odnosu na prošle izbore, što je samo potvrda trenda da BS ide uzlaznom putanjom”.