Bajramske čestitke

0
34

PREDSJEDNIK BOŠNJAČKOG VIJEĆA U CRNOJ GORI EJUP NURKOVIĆ

Reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori hadži Rifatu ef. Fejziću te svim pripadnicima islama u zemlji, dijaspori i svijetu.

Danas je posljednji dan u mjesecu punom molitve, dobročinstva, odricanja i napora da učvrstimo svoju vjeru i plemnitost prema svojim bližnjima i svim sugrađanima.

Vjerujemo i nadamo se da će Milostivi ukabuliti post i dobra djela tokom ovog blagoslovljenog mjeseca i da će sve vjernike nagraditi svojim blagodatima u duhu mira, milosti i ljubavi u njima samima i njihovim porodicama.

Neka Bajram bude još jedna prilika za isticanje važnosti zajedništva i međusobnog povjerenja za lakše prevazilaženje zdravstvenih i drugih izazova koji su nepoželjno iskušenje za društvo u kome vijekovima žive pripadnici različitih vjera, naroda i kultura.

I ove godine veliki broj muslimana Bajram dočekuju boreći se da sačuvaju vlastite i živote svojih porodica pa očekujemo da se oni koji čine nasilje pokaju prizovu pameti.

Posebno poštovanje izražavamo prema onim sunarodnicima koji su dobročinstvo iskazali humanošću i lojanošću prema narodu u matičnoj nam državi.

U ime Bošnjačkog Vijeća u Crnoj Gori i lično ime, svim muslimanima u zemlji, dijaspori i svijetu, upućujem iskrene čestitke povodom Ramazanskog bajrama, uz želju da ga sa svojim najmilijima provedu u zdravlju i najljepšem raspoloženju.

Bajram Šerif Mubarek Olsun !


Predsjednik SO Rožaje Almir Avdić

Poštovane sugrađanke i sugrađani, pripadnici Islama, na kraju smo odabranog mjeseca , mjeseca koji od nas čini humanije, moralnije i posve bolje ljude.

Ovaj Ramazan je bio po mnogo čemu poseban ali se itekako osjetila milost i dobročinstvo u njemu. Kao sto znamo, u ovom mjesecu nismo samo postili od hrane i pića, vec smo se trudili da uradimo sto više dobrih i korisnih djela, za nas i našu zajednicu, kako bi naše duhovno biće podigli na što veći stepen ljudskosti.

Ja vjerujem da smo svi položili testove iskušenja i nedaća, kao i da smo se duhovno osvježili u ovom mjesecu i da kao takvi ,puni radosti dočekujemo nas blagdan.

Iskoristimo ove bajramske dane kao manifestaciju suživota, prijateljstva, obnavljanja rodbinskih i komšijskih veza i nadasve vrijednosti koje su ga uvijek krasile.

Podijelimo srecu Bajrama kao planetarnu vrijednost zajedništva, ljubavi i dobročinstva.

Na kraju, želim svim vjernicama i vjernicima, u Rožajama i dijaspori da čestitam nastupajući Ramazanski bajram rijecima Bajram serif mubarek olsun.

Mehmed Husović,
Predsjednik OO DPS ROŽAJE

Poštovani reise Rifat ef. Fejziću,
Cijenjeni sugrađani, pripadnici islamske vjere u domovini i dijaspori,
U ime OO DPS Rožaje i u svoje lično ime vam čestitam ramazanski Bajram sa željom da blagodati posta koje za cilj imaju odricanje, solidarnost i saosjećajnost, budu naš cilj i imperativ našeg života.
Želim da vjerujem da su nas dani posta sve zajedno dodatno oplemenili i ujedinili na putu dobra, suživota i zajedništva.
Sa željom da će vas Bajram zateći u dobrom zdravlju i porodičnoj sreći, još jednom vam najsrdačnije želim
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!