Bajramska čestitka predsjednika Đukanovića

0
120

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je reisu Rifatu Fejziću i građanima islamske vjeroispovjesti čestitku povodom Kurban-bajrama.

Poštovani Reise,

Povodom Kurban-bajrama praznika koji nas podsjeća na vrijednosti suživota, uzajamne podrške i zajedništva, duboko utkanih u Islamu, Vama i svim građanima islamske vjeroispovijesti, želim srećan praznik.

Dok širom svijeta, izazovna vremena, na test stavljaju humanost, multietničnost i multikonfesionalnost, s ponosom možemo reći da je sklad koji smo godinama gradili u Crnoj Gori, uprkos velikim iskušenjima koja su pogađala cijeli region, bio primjer za sve ostale. Neka današnji praznik bude prilika za dalju afirmaciju tih vrijednosti.

Uvjeren sam da ćemo i u vremenu pred nama, na temelju izgrađenog, zajedno doprinijeti daljoj integraciji Crne Gore i Regiona u savremeno evropsko društvo, poboljšanju kvaliteta života građana i promociji Crne Gore u svijetu.

U želji da Vi i svi građani, praznik proslavite u blagostanju, okruženi najbližima, još jednom upućujem iskrene čestitke i srdačan pozdrav.

Milo Đukanović