Amer Halilović savjetnik Mila Đukanovića

0
1204

Funkcioner Bošnjačke stranke (BS) Amer Halilović će u kabinetu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića biti savjetnik za pitanja zdravstvene i socijalne zaštite. Kako je objavio Službeni list Crne Gore, Halilović je na tu funkciju imenovan 27. jula na zahtjev predsjednika. Halilović je savjetnik za pitanja zdravstvene i socijalne zaštite bio i u kabinetu bivšeg šefa države Filipa Vujanovića. On je na tu funkciju bio imenovan 2013. godine, nakon što je u dva mandata bio poslanik u Skupštini Crne Gore.

Đukanović je, kako se navodi u Službenom listu, za šefa kabineta imenovao Miodraga Radovića, koji je na tu poziciju došao sa mjesta zamjenika glavnog pregovarača za poglavlje Pravne tekovine Evropske unije. Đukanović je krajem jula za generalnog sekretara imenovao i bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića. On je gradsku upravu napustio nakon što je za gradonačelnika imenovan Ivan Vuković.

Zakonom o predsjedniku je, između ostalog, predviđeno da poslovima službe predsjednika rukovodi generalni sekretar, ali nije predviđeno koliko savjetnika može imati šef države i za koje oblasti. U kabinetu predsjednika se nalaze i Milan Roćen, kao glavni savjetnik predsjednika, i Andrijana Marković koja je imenovana za savjetnika predsjednika za odnose sa javnošću.

Roćen i Marković su bili u Đukanovićevom savjetničkom timu i u vrijeme kada je bio na funkciji premijera.