Almir Avdić izabran za predsjednika Skupštine Rožaje

0
505

Završena je konstitutivna sjednica Skupštine opštine Rožaje. Većinom glasova odbornika, među kojima nije bilo niti jednog protiv Almira Avdića, iz redova Bošnjačke stranke, izabran je za novog predsjednika lokalnog parlamenta.

Almir Avdić rođen je 08.03.1977. godine u Rožajama. Osnovnu školu i Gimnaziju završio u Rožjama, a Fakultet za poslovno industrijski menadžment u Beogradu, gdje je dobio zvanje diplomirani menadžer.

Kao uspješan privatni preduzetnik na čelu je preduzeća iz oblasti proizvodnje i ugostiteljstva. Član je Bošnjačke stranke od njenog osnivanja. Član je opštinskog i Glavnog odbora Bošnjačke stranke. Obavljao je funkciju potpredsjednika Medžlisa Islamske zajednice u Rožajama u periodu od 2014. do 2018. godine i sada je član Odbora (volonterska funkcija).

Oženjen je i otac troje djece. U svakom od svojih društvenih angažmana ostavio dobar utisak, ostvarivao zdrava prijateljstva te iskazivao veliku društvenu odgovornost, navodi se u njegovoj biografiji.

Podsjećamo, u radu novog saziva lokalne skupštine učestvovaće 19 odbornika Bošnjačke stranke, 10 Demokratske partije socijalstia, četiri SD-a i jedan odbornik Socijaldemokratske partije. Funkciju predsjednika lokalnog parlamenta u prethodnom periodu obavljao je gospodin Husein Kurtagić.