KNEŽEVIĆU SE PRIMIČE IZDRŽAVANJE KAZNE

0
242

Osuđenog lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića robije može spasiti jedino predsjednik Crne Gore Filip Vujanović jer mu to omogućava Zakon o pomilovanju. Vujanović Kneževiću može oprostiti kaznu, ili mu je zamijeniti uslovnom, i ako to niko ne traži od njega.

Ukoliko se odluči da to uradi, Vujanović Kneževića mora pomilovati što prije. Postupak za pomilovanje pokreće se po molbi za pomilovanje ili po službenoj dužnosti.

DF će se utvrditi sa građanima nakon protesta i onda braniti?

Predsjedništvo DF-a razmatra da li će poslanici i odbornici tog političkog saveza napustiti državnu i lokalne skupštine, rečeno je “Vijestima” iz Fronta.

Više izvora iz DF-a tvrdi da su na sastanku održanom 18. februara uveče raspravljali oko te, ali i oko još nekoliko opcija, kako bi odgovorili na pokušaj države da Kneževića ekspresno pošalje u zatvor.

„Planiramo opštu destrukciju institucija. Napuštanje Skupštine i svih lokalnih skupština, a moguć je i poziv opoziciji za akciono jedinstvo kao odgovor na ovaj udar države pred predsjedničke i lokalne izbore”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Lideri i poslanici tog saveza navodno su razmatrali i prijedlog redarske službe Fronta da se organizuje okupljanje građana.

“Naša redarska služba, bivši pripadnici Sedmog bataljona, predložili su da se prvo organizuje okupljanje građana, a potom da se sa njima utvrdimo i branimo”, tvrdi sagovornik iz DF-a.