Ibrahimović: Srećan sam što je kancelarija Instituta za demografiju i antropologiju Sandžaka otvorena u Rožajama

  0
  405

  Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti je nakon osnivanja Instituta za historiju, demografiju i antropologiju Sandžaka otvorila i prvu kancelariju Instituta u Rožajama.

  Održan je sastanak Upravnog odbora na kojem je za direktora Instituta izabran akademik Šerbo Rastoder, za predsjednika Upravnog odbora izabran je muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević, a za potpredsjednika Ismet Dedeić.

  Direktor instituta akademik Šerbo Rastoder je naglasio da je odluka o otvaranju kancelarije u Rožajama, prvi korak rada i djelovanja Instituta.

  „Danas smo imali privilegiju i čast da u kući jednog od naših prijatelja i od danas potpredsjednika Upravnog odbora Instituta Ismeta Dedeića, otvorimo prvu kancelariju Instituta u Rožajama. Ova kancelarija nije samo akt dobre volje i vakufa jednog našeg dragog čovjeka, nego je ovaj akt potvrda onoga što smo obećali na osnivačkoj skupštini da realizujemo. Danas smo na sjednici Upravnog odbora donijeli još niz drugih važnih odluka, koje korespondiraju sa našom osnovnom činjenicom i idejom da Institut mora da proizvodi dobro za sve nas. To dobro za sve nas je definisano danas kao nešto što pripada svima i ja mogu reći, kao neko koga je Upravni odbor izabrao za direktora Instituta, da me raduje saradnja sa ovim ljudima koji su svaki na svoj način pokazali određen stepen volje i entuzijazma da ovo sve uspije. Ja sam danas još više uvjeren da smo na dobrom putu i istovremeno koristim prilliku da sve ljude dobre volje pozovem da nam se pridruže i da nam pomognu jer je ovo projekat koji ipak zahtjeva određene finansije koje mi sada tražimo“, kazao je Rastoder.

  Predsjednik Upravnog odbora Instituta, muftija sandžački hafiz Abdurahman ef. Kujević istakao da je ova Institucija vakuf koji će koristiti svim ljudima, promovirajući istinu o svima nama.

  Potpredsjednik Upravnog odbora i čovjek koji je svoj objekat dao na korištenje za prostorije kancelarije Instituta, Ismet Dedeić, poručio da mu je drago da će se iz ovog objekta slati znanje, poruke mira, tolerancije i suživota.

  Sastanku prisustvovao i predjsednik Bošnjačke stranke koji je Bošnjake pozvao da podrže rad Instituta.

  „Naravno da sam srećan jer je danas otvorena kancelarija Instituta u Rožajama i ono što treba pomenuti jeste ta humanost naših građana Rožaja, Rožajac je i ustupio svoj objekat gdje svaki dio oslikava našu arhitekturu, našu kulturu i zaista me ti raduje. Mi Bošnjaci imamo bogatu historiju, kulturu, tradiciju i molim sve one koji su čuli za ovaj Institut a koji žele dobro Bošnjacima, samim tim i državama Južnog i Sjevernog Sandžaka, da se priključe ovoj porodici i da napravimo uspješnu priču a ta priča će donijeti dobra Bošnjačkom narodu a samim tim i kulturi i svim vrijednostima državi Crnoj Gori i državi Srbiji.“, naglasio Ervin Ibrahimović.