Zukorlić: Abazović nije bio korektan prema SPP Crne Gore

0
988

Potpredjednik Skupštine Srbije Muamer Zukorlić je, komentarišući političke procese u Crnoj Gori, rekao da je veliko pitanje kako će se u budućnosti ponašati Dritan Abazović i njegova URA i da li će uopšte politički preživjeti.

“Prvo je pitanje da li će on ojačati stranku, jer ima relativno malo narodnih poslanika da bi bio dugorčno bitan politički subjekt kakav je sada. Nijesam baš siguran da je iskoristio ovu poziciju jezička na vagi onako kako je mogao”, rekao je Zukorlić za Balkan TV.

On je mišljenja da Abazović nije pokazao korektan odnos prema manjinskom partneru Stranci pravde i pomirenja koji su predstavnici Bošnjaka.

“SPP nije dobila poslanika i Abazović na neki način minimizira i zaboravlja da tih dvije hiljade glasova, koje je donijela SPP njegovj listi, a njegova lista pobjedničkoj strani, je zapravo prevaga za taj 41. mandat. Ukoliko nijeste korektni, pitanje je da li će ta stranka biti vaš partner na nekim budućim izborima. Ono što je evidento je to da SPP značajno jača i da ona samostalno ili u nekoj kooaliciji imati sigurno jednog ili dva poslanika i time će ona postati jezičak na vagi a ne neko drugi”, rekao je Zukorilić i zaključio da će takvim razvojem političke situacije uticaj Dritana Abazovića postati “upitan ili makar neizvjestan”.