Suspendovan policajac koji je oskrnavio džamiju Novom Pazaru

0
65

Javnost u Sandžaku uznemirila je vijest da je službenik Policijske uprave Novi Pazar Zoran Milošević izvršio čin skrnavljenja Sinan-begove džamije vršenjem male nužde u haremu ove džamije.

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić za agenciju SANA kazao da ga je načelnik Policijske uprave u Novom Pazar Nermin Ljajić telefonskim putem službeno obavijestio da je protiv policajca Zorana Miloševića pokrenut disciplinski postupak, te da je Milošević suspendovan zbog skrnavljenja Sinan-begove džamije.

U saopštenju MUP-a stoji da su po naređenju ministra unutrašnjih poslova, pripadnici Policijske uprave u Novom Pazaru pokrenuli disciplinski postupak protiv policijskog službenika Z.M (1983) iz ovog grada, zbog neprimjerenog ponašanja u blizini džamije u Novom Pazaru.

Ministar Vulin i svi pripadnici MUP-a najoštrije osuđuju neprofesionalno i nemoralno ponašanje svakog pojedinca koje šteti ugledu policije, jer se na taj način baca senka na požrtvovani rad drugih policijskih službenika koji predano čuvaju bezbijednost naših građana” stoji u saopštenju MUP-a Republike Srbije