Sinđelić u bjekstvu

0
331

Svjedok saradnik u sudskom postupku za pokušaj terorizma Aleksandar Saša Sinđelić kontaktirao je prije nekoliko dana portal Standard i u razgovoru sa novinarima Standarda saopštio da je u bjekstvu i da mu je ugrožen život. Na pitanje od koga mu prijeti opasnost i ko ga proganja Sinđelić je kratko rekao – “od službe”.

Sve je počelo poslije intervjua kod Marića. I to mi je bilo namješteno. Pratili su me cijelo vrijeme. I dok sam bio u studiju jedan iz službe je sjedio sa strane. I onaj snimak iz kafane je namješten i odradila ga je služba”, kazao je Sinđelić u telefonskom razgovoru.

Na pitanje gdje se sada nalazi i šta zapravo želi započeo je priču koja je manje više poznata i koja je sporadično plasirana u medijima od trenutka i načina kako je došlo do toga da bude gost Milomira Marićana televiziji Hepi, gdje je u više navrata tvrdio da je izrečene činjenice u procesu u Crnoj Gori izmislio kako bi spasio “braću Srbe”.

U priči o bjekstvu i činjenici da se u Srbiji vodi kao nestala osoba pomenuo je bježanje kroz šumu, kupovinu skutera, bježanje od “nekih ljudi”, sakrivanju novca u olupini automobila koju je supruga prodala, o tome da ima samo jednog čovjeka, “sigurnog” i “povjerljivog” kod koga može da bude, i o tome kako ni supruga ne zna gdje je sada.

Nalazim se negdje između Srbije i Crne Gore. Ne smijem vam reći lokaciju. Želim da uđem u Crnu Goru, ali nemam para. Dobro bi bilo ako bi mi pomogli da napravim kontakt sa vašima kako bi im predao neke kompromitujuće materijale za DF koje imam”, rekao je Sinđelić.

Sinđelić nije ni u jednom trenutku nije pominjao dugove niti da mu treba veća količina novca, kako je to nedavno objavio jedan od portal u Crnoj Gori.

U razgovoru sa novinarom Standarda, Sinđelić je jasno apostrofirao tri stvari koje su važne za njega – da mu je ugrožena bezbijednost, da želi kontakt sa nadležnima u Crnoj Gori kako bi predao navodno kompromitujući material protiv DF, da želi udje u Crnu Goru i da mu za to treba manja količna novca.

Interesantno je da je optuženi u slučaju pokušaja terorizma Nemanja Ristić, u intervjuu jednom mediju nedavno kazao da je „Sinđelić nestao, nakon što je priznao da je lagao“, kao i da su „odgovorni za to Specijalni tužilac Milivoje Katnić i crnogorska ANB“. Samo se treba zapitati – ako su crnogorske bezbjednosne službe odgovorne za njegov nestanak, zašto onda Sinđelić pokušava da stupi u kontakt sa isitm tim služabama i prebjegne u Crnu Goru?

Standard je o razgovoru sa Sinđelićem zvanično obavijestio nadležne organe.