Rožaje se za novogodišnje praznike neće ukrašavati,novac ide djeci sa posebnim potrebama

0
684

Opština Rožaje odlučila je da ove godine grad neće ukrašavati uoči novogodišnjih praznika, već će novac koji se za tu priliku izdvaja iz opštinskog budžeta biti uplaćen Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i nevladinoj organizaciji „Olakšajmo život djeci sa posebnim potrebama“.

Predsjednik opštine Rahman Husović kazao je da su praznici prilika za dostizanje većeg nivoa ljudske i društvene solidarnosti.

„Uvijek trebamo imati na umu da pored nas žive naši sugrađani kojima je potrebna pomoć zajednice. Lokalna samouprava, u skladu sa mogućnostima i ovlašćenjima, pružaće intenzivnu podršku svim ustanovama i udruženjima koje se bave afirmacijom prava djece sa smetnjama i teškoćama u razvoju i osoba sa invaliditetom. Od velike važnosti je da organizacije osoba sa invaliditetom budu osnažene kako bi preuzele aktivniju ulogu u društvu i bile inicijatori pozitivnih promjena“, kazao je Husović.

On je poručio da djeca i omladina sa smetnjama i teškoćama u razvoju zaslužuju kontinuranu brigu zajednice, a da je zadatak svih da unaprijede njihov položaj i da svakodnevno doprinose njihovoj društvenoj integraciji.

Husović je ovim povodom sa saradnicima obišao Dnevni cenar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i NVO „Olakšajmo život djeci sa posebnim potrebama“ i u ime Opštine, uz novogodišnje čestitke, mališanima uručio poklon paketiće.