PES odbacio inicijativu DPS-a o razrješenju Mandića

0
93

Poslanički klub Pokreta Evropa sad (PES) odbacio je inicijativu Demokratske partije socijalista (DPS) da se Andrija Mandić razriješi dužnosti predsjednika parlamenta. To su uradili, ističući da “ne mogu da primijene jednak aršin”, dostavljajući DPS-u zajedničku fotografiju bivšeg predsjednika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Obavještenje DPS-u da odbacuju inicijativu za razješenje Mandića, potpisao je šef kluba poslanika PES-a Vaslije Čarapić.

“Iz objektivnih nemogućnosti da primijenimo jednaki aršin, pri razamatranju vaše inicijative, a sve u skladu sa dokumentom u prilogu, ovim putem vas obavjepštavamo da ne podržavamo vaš predlog da se Andrija Mandić razriješi dužnosti predsjednika Skupštine Crne Gore”, rekao je Čarapić.

U prilogu je DPS-u predata zajednička fotografija bivšeg predsjednika DPS-a Mila Đukanovića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Predsjedništvo DPS-a donijelo je juče odluku da pokrene inicijativu za smjenu Andrije Mandića sa mjesta predsjednika Skupštine Crne Gore.

DPS je danas tu inicijativu dostavio svim poslaničkim klubovima.

Jedan od razloga za pokretanje inicijative, kako su obrazložili iz DPS-a, je i jučerašnja posjeta predsjednika bosansko-hercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika Crnoj Gori i sastanak u Skupštini Crne Gore sa Mandićem.