Otvorena park šuma „Brezovačko brdo“

0
471

U organizaciji Opštine Rožaje, na lokalitetu Brezovačko brdo, otvorena je prva zaštićena park šuma u ovoj opštini. Na svečanosti organizovanoj tim povodom, predsjednik Opštine Ejup Nurković kazao je da je riječ o zaštićenom prostoru na kojem će građani moći da upražnjavaju zdrave stilove života, da se relaksiraju i odmaraju udišući čist planinski vazduh.

-Lokalna uprava je podržala ovaj projekat koji su realizovali NVO „Avlija”, Turistička oganizacija grada, Ski centar „Turjak”, Mjesna zajednica Desna obala Ibra i druge organizacije. Ovaj lokalitet kojim će gazdovati lokalna Turistička organizcija, predstavlja dragulj koji danas predajemo građanima na uporebu uz poruku da ga čuvaju – kazao je Nurković, ističući da je otvaranjem park šume otvoreno jedno novo radno mjesto.

U park šumu su dobrodošli svi koji pješače, trče ili voze bicikl, ali je zabranjen pristup automobilima

-Do sada je markirano 9.700 metara staza a do kraja oktobra dobićemo još tri kilometra.

Nastavićemo da uređujemo park kroz postavljanje mobilijara i drugih sadržaja među kojima je planirana i teretana na otvorenom. U sklopu parka nalazi se teren za mali fudbal, u toku je izgradnja košarkaškog terena, a planirana je izgradnja terena za odbojku i tenis – rečeno je na svečanosti povodom otvaranja park šume Brezovačko brdo.

Vera Ratković