Opština Berane oduzela muslimansko groblje

0
1039

Na jučerašnjoj sjednici SO Berane, na kojoj je raspravljano o načinu gazdovanja grobljima u Beranama, donešena je odluka o oduzimanju vlasništva nad muslimanskim grobljem Islamskoj zajednici i davanja u vlasništvo Komunalnom preduzeću Berane, kazao je Rifat Ličina, predsjednik Islamske zajednice u toj opštini.

“Nažalost, takvom odlukom su se ponovile ružne situacije iz prošlosti kada su imovina IZ i njene svetinje brutalno oduzimane i rušene. Mi u Islamskoj zajednici Berane smo mislili da su ove aveti prošlosti daleko iza nas, ali nas je jučerašnja odluka opštinskog parlamenta demantovala u tome”, kazao je Ličina.

Posebno su, navodi, iznenađeni ponašanjem predsjednika Dragoslava Šćekića.

“Koji je najbolje znao svu situaciju, obezbijedio naše prisustvo sjednici mada je znao da nas dovodi na svršen čin, a onda izašao iz sale upravo kad se raspravljalo o ovoj osjetljivoj tački dnevnog reda”, tvrdi Ličina.

Poručuje da će pravdu tražiti sudskim putem.

“Tražimo od države Crne Gore i kompletne crnogorske javnosti da zaštite naša prava od ove družine. O ovom sramnom činu SO Berane obavijestićemo i sve međunarodne institucije (ambasade prisutne u Crnoj Gori) i Evropsku uniju”, kazao je Ličina.