Nikić: Mandić je glavni operativac Mila Đukanovića za državni udar

0
0

Bivši srpski obavještajac i svjedok u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine Slavko Nikić kazao je u intervju na internet televiziji Helmcast (Balkan info) da je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić glavni operativac Mila Đukanovića za državni udar. On je kazao da su ga jako pogodili stavovi poslanika DF-a Milutina Đukanovića da je Slavko Nikić svjedok protiv srpskog naroda u tom slučaju, prenosi Pobjeda.

“Treba da znaju Andrija Mandić i Milutin Đukanović, pa neka ih štiti Aleksandar Vučić, da nijesu mislili na moj život koji je bio ugrožen i neka se čuvaju od mene. Glavni operativac Mila Đukanovića za državni udar je Andrija Mandić koji je dao naređenje Ananiju Nikiću da dođe kod mene. Ako Crna Gora želi da sazna istinu neka se zvaničnici potrude da dođu do mene a ne da to prebacuju na nekog drugog”, rekao je Nikić.

Svjedočenje Slavka Nikića je po prvostepenoj presudi jedan od dokaza da se formirala kriminalna organizacija.

Prvostepenom presudom, lideri Demokratskog fronta Mandić i Milan Knežević osuđeni su na po pet godina zatvora, dok su organizatori kriminalne grupe Rusi Eduard Sišmakov i Vladimir Popov osuđeni na 15, odnosno 12 godina robije.

“Vrbovanje Slavka Nikića za člana kriminalne organizacije, prema ocjeni suda, korespondira sa putovanjima za Rusiju optuženog Mandića, Kneževića i Ananija Nikića, što predstavlja potvrdu postojanja već tada formirane kriminalne organizacije kojoj su na tim putovanjima pristupili Mandić i Knežević. Odbrana Mandića da je vrbovanje Slavka Nikića montaža i podmetačina u potpunosti je opovrgnuta”, ističe se u presudi.

Nikić je rekao da ono što misli i kaže o Mandiću i Milutinu Đukanoviću ne misli o Milunu Zogoviću, Branku Raduloviću i o Milanu Kneževiću.

“Milan Knežević je emotivan i suviše pošten ali možda previše naivan za takvu igranku. Čuvajte se Srbi i Crnogorci Mandića i Nikića jer su spremni da sve urade”, rekao je Nikić.

On je istakao da je istina o državnom udaru samo djelimično načeta.

“Dikić odmah u zatvor za osam godina, a Mandić za pet godina ne ide u zatvor – ta činjenica je jako sumnjiva. Neko koje osuđen na pet godina ne može da napušta državu, oduzima mu se pasoš. On legalno prelazi granicu a naši šalju avion po njega, kaže on.

Nikić tvrdi da je državni udar organizovala vlast Mila Đukanović ali da nikada nije saopšteno ko su glavni operativci.

“Glavni operativci Mila Đukanovića su oni koji su bili kod mene Ananije Nikić i Andrija Mandić koji mu je to naredio. Ja to znam. Tada ih je čuvala BIA. Dvojica koje nije kontrolisala BIA su Bratislav Dikić i Slavko Nikić. Ja sam odbio te umobolnike, Dikić je tu zagrizao”, tvrdi Nikić.

On je rekao da ga proziva zlonamjerno poslanik DF-a Milutin Đukanović i iznosi laž od prvog do posljednjeg slova.

On je podsjetio da je prilikom kontakta koji su imali sa njim da je traženo “da li mogu da uradim nešto u Crnoj Gori što bi izazvalo pažnju širokog javnog mjenja”.

“To je bio Mandićev saradnik Ananije Nikić i neki gilipter koji se predstavljao kao Rus. Kako je moguće da je Ananije Nikić pobjegao iz Crne Gore kad su službe pratile cijelu ekipu. Nakon ovog što su pričali neka me pozove sudija Mugoša lično da se suočim sa nekim iz tog Fronta jer želim da vjerujem da crnogorska država može cijelu istinu da iznese. Da je Andrija Mandić pravi Srbin ne bi išao da sjedi kod Vučića na kanabetu već bi rekao da je državni udar izmišljen i da je on glavni operativac koji je poslao kod mene Ananija Nikića. Nakon toga Ananije ide na aerodrom gdje čeka Mandića i podnosi mu izvještaj da je Slavko pristao. Ko to izigrava francusku sobaricu. Onaj Đukanović iz DF-a”, zaključio je Nikić.