NA HAJLI POČEO 4 MEDJUNARODNI SNOWBOARD KAMP

0
211

Snowboard klub ,,Jump” iz Rožaja je i ove godine priredio ljubiteljima netaknute prirode, snijega, snowboardinga i skijanja spektakularan, četvrti po redu, Snowboard kamp ,,Hajla” 2018.

Saopštenje iz kluba prenosimo integralno.

„Kamp će sa svojim unaprijeđenim programom uz mnoštvo aktivnosti nadamo se podići nivo organizacije i očekujemo puno zabave i druženja. Netaknute prirodne ljepote Hajle, u blizini planinarskog doma ,,Grope” ponudile su ljubiteljima zimskih sportova puno snijega, vjerujemo i vedro nebo, freeride terene, snowpark, baklje i vatromete.

Sama organizacija kampa predstavlja, a ujedno i kreira, izuzetno važan turistički potencijal grada pod Hajlom, a ima za cilj promociju zimskih turističkih potencijala koje Rožaje nudi.

Prvog dana 23. marta ekipa „Jumpa“ će dočekivati goste u Rožajama koji su najavljeni, a u grupama će biti organizovan prevoz do sela Bandžov koji se nalazi na 1450 metara nadmorske visine, odakle je planiran pohod do mjesta Grope 1980 mnv (podnožje planine Hajle).
Po dolasku u Bandžov, grupama će u iznošenju stvari pomoći menadžemnt Ski centra „Hajla“ sa svojim motornim sankama i ujedno olakšati organizaciju i ubrzati dinamiku samog kampa

Smještaj učesnika kampa organizovan je u toplom planinarskom domu „Grope“, u prelijepom ambijentu. Ostatak ekipe SK „Jump“ uz pomoć članova Planinarskog kluba „Hajla“ biće zaduženi da pripreme večeru, tople napitke, a nakon večere i druženje uz pjesmu do kasno u noć.

Subota 24. mart je rezervisana za potpuni užitak. Ujutru u 08h planiran je zajednički doručak, a nakon toga i grupno penjanje padinama Hajle i freeride spust koji će vas oduševiti. U blizini planinarskog doma, kao dodatni sadržaj ekipa Jump-a priredila je snowpark gdje će svi učesnici kampa moći da testiraju svoje vještine vožnjom ovim novoizgrađenim parkom. Za sve učesnike ovog četvrtog po redu kampa biće organizovan kolektivni ručak, a za one najaktivnije biće priređena freeride predvečernja vožnja, i do kasno u noći žurka i zabava u planinarkom domu „Grope“, bakljada i vatrometi.

Nedjelja, 25. mart, posljednji je dan kampa. Rezervisan je za je freeride završnu vožnju u blizini planinarskog doma „Grope“ kao i zajednički doručak te povratak učesnika u grupama.

Treba napomenuti da je je mogući i pohod na Hajlu 2403 mnv te svi učesnici na sopstvenu odgovornost mogu pohoditi ovaj vrh, uz potrebnu planinarsku opremu ukoliko vremenski uslovi to budu dozvoljavali.

Ističemo da je Rožaje grad koji ima ogromni potencijal za razvoj zimskog i ljetnjeg turizma, geografski gledano, nalazi se na savršenoj poziciji i zaslužuje da zauzme primarno mjesto na turističkoj mapi Crne Gore i regiona.

Glavni pokrovitelj Kampa je Opština Rožaje. Tehničku podršku pružaju Planinarski klub „Hajla“, Ski centar „Hajla“ i Odred izviđača „Ibar“. Sponzori ovogodišnjeg Kampa su Bošnjačko nacionalno vijeće, Agencija za projektovanje i razvoj Rožaje, Gastroli caffe i Hotel Aldi Rožaje.

Stoji u saopštenju kluba.