Murić: Amfilohije muslimaane nazivao lažnim ljudima, lažne vjere, a sada ih zove u pomoć

0
2183

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović koji je poznat po stavu da ,,jeste strašno pobiti ljude, međutim, još je strašnija duhovna smrt koju siju oko sebe ti lažni ljudi, s lažnom vjerom” misleći na pripadnike islamske vjeroispovijesti, danas je pokazao da je sada spreman da pohvali kao „uglednog muslimana“ svakoga ko je spreman da podrži njegov politički zahtjev da Srpska pravoslavna crkva bude izvan zakona u Crnoj Gori, saopštio je poslanik DPS-a Mirsad Murić.

Amfilohije je sa današnje litije u Podgorici pozvao muslimane da podrže SPC i da dodao da bi „Dritan Abazović, ugledni musliman, povukao Zakon zbog naroda na ulici“. 

– Svi bi smo se radovali da je Mitropolit promijenio svoj stav i konačno počeo da tretira pripadnike svih vjera isto podržavajući na taj način građansku Crnu Goru. Međutim, svjedoci smo da je ovakav stav proizvod političkog kalkulisanja a ne ideološke opredijeljenosti. Mitropolit na taj način čitavu jednu vjeru pokušava koristiti za svoju političku kalkulaciju čime grubo vrijeđa sve njene pripadnike – rekao je Murić.

– Crnogorski muslimani bili su, i ostaće, lojalni i odani građani države Crne Gore koji će doprinositi njenoj daljoj izgradnji i afirmaciji- saopštio je poslanik DPS-a.