Muratović: Demokrate nemaju petlju da glasaju za smjenu Leposavića

0
0

Žalimo što je crnogorska javnost prinuđena da, nakon premijera Krivokapića, svjedoči i afektivnim stanjima predstavnika Demokrata. Od agresije koju njihovo članstvo emituje putem društvenih mreža, gdje su već postali predmet ismijavanja, do današnjeg saopštenja, iz nastupa Demokrata uočava se ozbiljna nervoza, što je – uzevši u obzir sve okolnosti – i logično. Zato ćemo afektu pripisati i njihove halucinacije o velikosrbima i komitama. To što vi nemate petlje da glasate protiv ministra čijim je nastupom zgrožena šira međunarodna zajednica, ipak, nema nikakve veze ni sa “velikosrbima” ni sa “komitama”.

Možda je donekle pretjerano da radikalnom desnicom proglašava bilo koga partija koja je proistekla iz SNP, čiji su viđeniji članovi regrutovali pripadnike ozloglašenog Sedmog bataljona, koja je bila aktivan sudionik kleronacionalističkih procesa, a čiji su taster-poslanici po direktivi dizali ruke i za nacionalističku Vladu i, recimo, za predsjednika skupštinskog Odbora za ljudska prava, o čijim “kosmopolitskim pogledima” ne treba trošiti riječi.

To su vaši partneri – ne naši. Vi ste sa njima dio vladajuće većine – ne mi. Vi i oni zajedno nećete podržati smjenu ministra Leposavića – a ne mi.

Znamo da nije lako, a mi vam nećemo stajati na muku. Za nas nikad nijeste bili ni predmet interesovanja – jer neko ko nikad nije imao stav, nije vrijedan toga. Svaki progresivan proces u ovoj državi iznijeli smo bez vas – i dok ste bili SNP i kad ste zamijenili dresove. Tako je bilo i kad smo obnavljali nezavisnost i kad smo uveli Crnu Goru u NATO. Tako će biti i ubrzo, kada ćemo vratiti državu u normalne civilizacijske tokove, iz kojih ste je vi i vaši partneri odvukli za svega četiri mjeseca.

Vaši dometi, sa druge strane, ne idu dalje od emitovanja agresije po društvenim mrežama i besjeda po sahranama. Kao takvi – nijeste nikome ni prijetnja, ni ozbiljna politička struktura. Samo ste, kao i vaš premijer, još jedan slučaj za žaljenje.