Književno veče Ruždije Adžovića

0
272

U organizaciji Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori sinoć je priređeno književno veče Ruždije Adžovića i promocija knjige „Sebijini snovi“. Veliki broj zainteresovanih ljubitelja knjige okupio se da podrži rad ovog književnika.
Ruždija je jedno od najvažnijih imena među bošnjačkim književnicima. Pisao je o raznim temama kroz njemu specifičan humor iza koga se kriju duboke poruke. Sebijini snovi su priča o ljudima i njihovim sudbinama, sa naglaskom na žene. Naracija se preliva iz jednog događaja u drugi sa prekrasnim zapletima , priče mogu biti scenario za pozorišnu predstavu ili film. Svaka priča iz knjige „Sebijini snovi“ donosi nešto posebno a opet sa univerzalnim porukama, istakao Mirsad Rastoder koji je ove večeri imao zadatak da publici predstavi ovo djelo.
Takođe jedan od moderatora Suljo Mustafić, naglasio je da Ruždija nije prvi novinar koji je postao uspješan knjizevnik. Knjiga se upija u jednom dahu i čita odjednom održavajući pažnju čitaoca svo vrijeme.

Pripovijetke su uzbudljive sa zapletima i raspletima koji su totalno neočekivani. Kroz svoje pripovijetke Ruždija povezuje Bosnu i Crnu Goru.
Ruždija Adžović je izrazio zahvalnost Vijeću na izuzetnoj organizaciji promocije kjnige Sebijini snovi. Autor knjige je govorio i o svojoj novinarskoj karijeri i istakao da je na novonarima velika odgovornost-da mogu biti opasno oružje u krivim rukama.
„Sebijini snovi“ je paradigma koja spaja Bosnu i Crnu Goru.“ Izuzetna mi je čast što su velika imena poput Sidrana i Novaka Kilibarde bili recezenti mojih knjiga.“, istakao je Adžović
Na kraju svog obraćanjanajavio je novi roman koji će uskoro biti gotov.
Odlomke iz djela Ruždije Adžovića su govorili Gordana Ganić i Mirza Luboder.