Ibrahimović: Veliko je zadovoljstvo biti među velikanima slikarstva, ali i odgovornost

0
0

Akademski slikar mr Aldemar Ibrahimović uvršten je u plejadu najvećih slikara Crne Gore. Njegova internacionalna umjetnička reputacija i stvaralački opus, pronašli su mjesto u društvu eminentnih umjetničkih velikana Crne Gore poput Petra Lubarde, Dada Đurića, Uroša Toškovića i drugih.

“Nažalost, nisam pratio Svečanu akademiju povodom Dana nezavisnosti. Bio sam prilično iznenađen kada su me prijatelji obavijestili o tome. Veliko je zadovoljstvo biti među crnogorskim velikanima slikarstva, ali je to i velika odgovornost”, kazao je za Standard akademski slikar Aldemar Ibrahimović.

Ibrahimović je uvršten u plejadu eminentih umjetnika Crne Gore, kao i Dado Đurić, Vojo Stanić, Uroš Tošković, Branko Filipović – Filo, Drago Đurović, Risto Stijović, Nikola Gvozdenović, Pavle Pejović, Dimitrije Popović, Anka Burdić, Dragan Karadžić i Cvetko Leinović.

“Bila je to za mene velika vijest. Crna Gora je nesumnjivo zemlja slikara”, dodao je Ibrahimović.

Aldemar Ibrahimović rođen je 1962. godine u Rožajama. Akademiju likovnih umjetnosti završio je u Sarajevu 1986. godine, a postdiplomske studije na Cetinju 2013. Član je ULUCG i SULU. Od 2011. godine angažovan je kao gostujući profesor na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru. Izlagao je na brojnim samostalnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više prestižnih nagrada iz oblasti umjetnosti.

Standard