Husović: Vratili smo povjerenje u lokalnu upravu

0
260

U protekle tri godine aktivno smo radili kako bismo obezbijedili što bolje uslove za život svih naših sugrađana. Tome svjedoče djela i stalni rad na terenu. Obišli smo svaku mjesnu zajednicu i gotovo u svakoj gradili puteve i upodobljavali kompletnu infrastrukturu.

Žao mi je što su žitelji mnogih rožajskih sela čekali na asfalt do svojih domova decenijama. Pojedini putni pravci koji povezuju i po nekoliko sela bili su jedva upotrebljivi za saobraćaj. Među njima su putevi Hurije- Donja Lovnica – Ćosovica, Zeleni- Grahovača- Bašča itd.

Asfaltirali smo i sanirali puteve na po nekoliko lokacija u svih 28 mjesnih zajednica za šta šta je iz lokalnog budžeta opredijeljen višemilionski iznos. U narednom periodu upodobićemo kompletnu putnu mrežu na teritoriji cijele opštine.

Sa zadovoljstvom ističem da su građani vratili povjerenje u lokalnu upravu, vjeruju nam jer su njihovi zahtjevi u najvećem stepenu ispoštovani od strane našeg tima.

Pošten, transparentan, odgovoran i domaćinski rad- to je ono po čemu se prepoznaje aktuelna lokalna uprava.

Izborna kampanja koja je u toku, nažalost,motiv je za širenje dezinformacija. U javnosti se neoprezno iznose netačne informacije o navodnim zaduženjima Opštine. Da su u pitanju samo nagađanja govori i Polugodišnji izvještaj o ukupno ostvarenim primicima i ukupno izvršenim izdacima koji je usvojen na zadnjoj sjednici Skupštine opštine a u kojem je naveden dug Opštine od 9 470 381,49 eura koji je akumuliran još od 2010. godine.

Dakle, priče da je Opština Rožaje zadužena 20 ili pak 30 milona eura su netačne i tendenciozne. Tačno je da kao i druge opštine u Crnoj Gori imamo različite izazove, mnogi su posljedica kovid krize i nemilih društvenih prilika, ali, sve ovo vrijeme, bili smo jasno okrenuti prema prosperitetu Rožaja. Činjenica je da smo naslijedili pustoš, mnogi koji nas ovih dana prozivaju samo žele da na nas „svale“ sopstveni višedecenijski nerad i nemar prema ovoj čaršiji, za šta su ih građani, na svu sreću kaznili.