DPS Rožaje: Svi građani da se snagom jedinstva i zajedništva odupru podjelama

0
377

Povodom usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti i događaja koji su proistekli u vezi sa tim, Opštinski odbor DPS Rožaje poziva sve gradjane bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost da se snagom jedinstva i zajedništva odupru podjelama, mržnji i sukobima.

Zakon o slobodi vjeroispovijesti se uzima kao povod od dijela opozicije za nastavak hajke na državu Crnu Goru, na njenu nezavisnost i na njen gradjanski koncept.
Nijedan zakon ne smije i ne treba da bude razlog za sukobe, atak na državni suverenitet, nezavisnost Crne Gore kao i njene gradjanske vrijednosti.
Usvojeni Zakon o slobodi vjeroispovijesti reguliše odnose vjerskih zajednica sa državom i nije smetnja vjerujućem čovjeku i vjerskoj zajednici da ostvari svoje vjersko pravo.

Ne zvuči demokratski činjenica izrečena od jednog dijela poslanika u Skupštini Crne Gore koji su pozivali poslanike, pripadnike manjiskih naroda da ne učestvuju u donosenju zakona koji se tiču i njihovih vjerskih zajednica.

Crna Gora je država svih njenih građana sa svim pravima i obavezama, i to treba svakome da bude jasno, pa i onima koji bi da uskrate pravo pripadnicima manjinskih naroda da budu aktivni učesnici političkog i društvenog zivota i da aktivno odlučuju o svim važnim pitanjima koja se tiču interesa države Crne Gore.

Građani Rožaja su u teškim vremenima pokazali da su suživot i tolerancija temeljne vrijednosti Crne Gore i Rožaja, i pozivamo sve da u tom duhu nastavimo da izgrađujemo Crnu Goru kao modernu evropsku državu.

Našim sugrađanima, pripadnicima pravoslavne vjere u Crnoj Gori čestitamo Božić, najradosniji hrišćanski praznik sa željom da protekne u duhu mira ljubavi i praštanja.