Direktorat upozorio građane, od sjutra se očekuje nevrijeme

0
53

Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji.

“Najavljena meteorološka situacija usloviće obilniju količinu kiše u centralnim predjelima, na primorju i planinskom zaleđu Jadrana.

Jača kiša se očekuje u srijedu, 6. januara, a potom u periodu od petka do nedjelje. Na sjeveru se u istom periodu očekuju intenzivnije sniježne padavine. Za 6. i 10. januar očekuje se jak južni vjetar, a u višim predjelima na sjeveru imaće i olujni karakter.

Zbog obilne količine kiše očekuje se porast nivoa vodostaja u rijekama, a lokalno je moguća i pojava klizišta i odrona. 

Zbog prognozirane meteorološke situacije, Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane i ostale subjekte društva da svoje aktivnosti prilagode najavljenim vremenskim prilikama”, navode u saopštenju. 

Svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja će u pomenutom periodu podići nivo operativne spremnosti za reagovanje u ovakvim situacijama.

“Direktorat za vanredne situacije MUP-a će sa nadležnim službama i organima pratiti situaciju na terenu i reagovati u skladu sa razvojem događaja”, zaključuju u saopštenju.